Кюстендилска пролет
Кюстендилска пролет / Иво Кирилов, Дарик Кюстендил
Омбудсманът на Община Кюстендил Васил Иванов ще отправи питане до пленума на Висшия съдебен съвет, по повод отказа на Главния прокурор да признае за почивен ден, за Окръжна и Районна прокуратури в Кюстендил, празника на общината- 21 март.

“Получих от Инспекцията по труда отговори на 3 от моите 4 сигнала до тях, във връзка с работещи служители на празника Кюстендилска пролет. Банка ДСК е изплатила допълнителни възнаграждения на служителите си, които не бяха пуснати да почиват на 21 март. Окръжна и Районна прокуратури  са се позовали на становище на Главния прокурор, който счита, че това не касае съдебната власт. Не може съда да почива, а прокуратурата не, ще питам пленума на ВСС, за да си уеднаквят позициите”, заяви Васил Иванов. Общественият защитник все още очаква отговор от Инспекцията по труда за проверката в ТД на НАП- Кюстендил.

Васил Иванов даде и друг пример, работодател, който е пожелал анонимност, е споделил с него, че работниците му сами избрали да работят срещу допълнително възнаграждение, вместо да почиват на празника на общината.
 
Дарик- Кюстендил