Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът Петър Паунов прерязаха лентата на обновената закрита лекоатлетическа писта в спортен комплекс Осогово в Кюстендил. Архиерейският наместник отец Генади благослови  и освети ремонтираната зала.

Ремонтът е на стойност 381 640 лв., като средствата за него са осигурени от Министерството на младежта и спорта. В залата за лека атлетика са извършени демонтажни дейности, монтаж на газови инсталации, машини и съоръжения за осигуряване на микроклимата в спортните съоръжения и са поставени нови осветителни тела. Ремонтирани са стените, положена е нова настилка върху пистата и са разчертани коридорите за бягане.

Гости на церемонията бяха, областният управител Виктор Янев, народните представители Кирил Калфин и Радослава Чеканска, председателят на ОС Михаела Крумова, десетки спортисти и треньори.

 

“Искрена благодарност към всички вас треньори, състезатели, педагози и всички, които през дългите години не се уплашиха, нито от пек, нито от студ, а оставиха сърцето на спорта в Кюстендил и бяха това пламъче, което топлеше всички, не само в тази зала ,а и във всички останали. Благодарение на Вас дойде тук и увереността, както на държавата така и на Министерство на спорта, благодарение на  тази искра дойде и тази финансова инжекция и можем да се радваме на тази придобивка. Искрена благодарност към нашия гост, това вероятно е единственият човек, който нито болести, нито болки го спряха да дойде в Кюстендил. И двата пъти, с огромни болки, с патерици катереше стъпалата, преди малко повече от 15 месеца в декемврийския студ дойде да види тази зала и само, когато се огледа каза- това е мой ангажимент, дай ми проект за газ, за осветление, виждам че имате проект за настилката и ще дойда да поздравя всички. Благодаря за голямото сърце, в негово лице министерство на спорта дочака точно мъжа, който трябва да бъде и приятели, и партньор, и мениджър в областта на спорта. Признателност г- н Кралев! Добре дошъл!”, заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов. 

 

“Много съм щастлив да съм сред Вас и благодаря за топлото приветстване. С кметът  Паунов сме приятели от много години и съм щастлив, че успяхме заедно да реализираме този проект за Царицата на спортовете. Когато дойдох, аз знам, че прави много за спорта в Кюстендил, но ние не бяхме правили сериозна инвестиция в спортната инфраструктура и дойдох да изберем обект, от който децата на Кюстендил ще имат голяма нужда и се спряхме на тази зала. Спомням си в какво състояние беше и знам колко голяма нужда имате от нея. Ще бъда много щастлив да ви гледам да прославяте по състезания и пистите родния Кюстендил. Дай Боже и някои от Вас да бъдат в националния отбор и да прославят и България. Имате примери като Цвети Кирилова, прекрасна състезателка прославяла България по света.  Ние с кмета, един от най- добрите български кметове и не случайно толкова пъти Кюстендил го избирате за свой лидер и управник, ще продължим разговорите, за това- какви други спортни обекти ще можем да направим за децата на Кюстендил”, каза при откриването на закритата лекоатлетическа писта министър Красен Кралев.

 

На журналистически въпрос за инвестиция в откритата писта на стадион Осогово и басейн, министър Кралев допълни коментара си:
“Ще говорим с г- н Паунов от какво града има най- голяма нужда, в зависимост от спецификата на спортните клубове в града. Знам, че борбата тук е много силна, това е един от най- големите центрове, ще видим те дали имат нужда от помощ, ще видим и другите. Басейни са нужни в цялата страна, не може при положение, че нищо не бе правено и за 5- 7 години да се възстанови спортната инфраструктура, започнахме със залите и стадионите. Стъпка по стъпка”.

По желание на спортистите и техните треньори, той и кметът Петър Паунов се снимаха с тях в обновената зала на спортен комплекс Осогово.
 
 
Дарик- Кюстендил