Ден на науките се проведе в ПМГ "Емануил Иванов"-Кюстендил. Проявата е част от инициативите, с които се отбелязват 40 години от създаването на училището.
"В днешният ден ученици показват свои изобретения и свои хобита. Днес ПМГ е малко по-различно от всеки учебен ден. Чакаме да ни посетят и ученици от други училища", заяви директорът на ПМГ Ани Кюркчиева.

Сред интересните опити показани от учениците бе проекта на Велизар Стоянов, който показа намотката на Тесла. Можеше да се видят светкавици в класната стая. Авторът заяви за Дарик, че с този експеримент се занимава от началото на годината.

Другият интересен проект бе показан от Александър Станоев, който представи детска количка, която може да се управлява през интернет.



"Идеята е на 6-годишният ми брат, която аз осъществих. Количката може да се управлява чрез лаптоп, телефон или чрез компютърен волан. В самата количка има компютър с размерите на кредитна карта", заяви за Дарик Станоев.

Сред другите проекти бяха представени, арт-ателие, опити по физика и химия, както и презентации от клубовете по астрономия и биология.