Вокалистът на "Юрая Хийп" Джон Лоутън и  българската му бандата   пяха  на бис в Кюстендил пред театъра. Фенове от цялата  страна също дойдоха, за да слушат изпълненията на рокаджията.  Меломените знаеха наизуст хитовете и пяха заедно с британеца.Концертът бе безплатен, а последното парче бе от българския филм "Love.net", където участва изпълнителят. Джон Лоутън дойде по личната покана на досегашния кмет и кандидат за втори мандат Петър Паунов.

Водещи на музикалната проява  бяха директорът на Общинския драматичен театър Чавдар Ненов и Емануела Дюлгерска от общинския отдел "Култура и духовно развитие. И двамата в листата кандидати за общински съветници от Коалиция "Кюстендил".

 Концертът започна с едноминутно мълчание в памет на 25 годишния Светослав Лудачки. Първи в програмата бяха тримата тенори -Веселин Вачев, Георги Петров и Борис Луков и техния балет.

"Излел е Делю хайдутин" изпълни порасналата вече Александра Борисова, а Мария Тодорова, изпълнителка от Босилеград представи "Ах, къде е, мойто либе" .Заедно с тях на сцената излезе и кандидатът за кмет втори мандат Петър Паунов.



"Уважаеми приятели, скъпи съграждани, изживяхме не леки четири години, в които не се предадохме на трудностите и не допуснахме да властва суетата. Години, в които за нас беше важно да увеличим добротата си и да засилим вярата си. Сега предстои решаваща крачка -дали отново можем да защитим онзи прекрасен свят, дарен ни от бог. Свят, в който няма място омразата, а любовта е еднаква за всички, свят, в който слънцето грее във всяко лице и обичта блика от всяка сърце. Свят, в който най-важни са две неща- обичта към хората и бъдещето на децата си. Убеден съм, че заедно можем да го направим", такова бе обръщението на Петър Паунов.

Накрая Джон Лоутън призова на английски кюстендилци да подкрепят кандидата за втори мандат. На сцената излязоха и кандидатите за общински съветници. Концертът бе наречен "Джон Лоутън, Тримата тенори и 37 приятели".