Джон Лоутън с невероятен концерт  пред хиляди фенове в Кюстендил
Джон Лоутън с невероятен концерт пред хиляди фенове в Кюстендил / Дарик Кюстендил

Вокалистът на "Юрая Хийп" Джон Лоутън и  българската му бандата   пяха  на бис в Кюстендил пред театъра. Фенове от цялата  страна също дойдоха, за да слушат изпълненията на рокаджията.  Меломените знаеха наизуст хитовете и пяха заедно с британеца.Концертът бе безплатен, а последното парче бе от българския филм "Love.net", където участва изпълнителят. Джон Лоутън дойде по личната покана на досегашния кмет и кандидат за втори мандат Петър Паунов.

Водещи на музикалната проява  бяха директорът на Общинския драматичен театър Чавдар Ненов и Емануела Дюлгерска от общинския отдел "Култура и духовно развитие. И двамата в листата кандидати за общински съветници от Коалиция "Кюстендил".

 Концертът започна с едноминутно мълчание в памет на 25 годишния Светослав Лудачки. Първи в програмата бяха тримата тенори -Веселин Вачев, Георги Петров и Борис Луков и техния балет.

Джон Лоутън с невероятен концерт  пред хиляди фенове в Кюстендил
netinfo

"Излел е Делю хайдутин" изпълни порасналата вече Александра Борисова, а Мария Тодорова, изпълнителка от Босилеград представи "Ах, къде е, мойто либе" .Заедно с тях на сцената излезе и кандидатът за кмет втори мандат Петър Паунов.

"Уважаеми приятели, скъпи съграждани, изживяхме не леки четири години, в които не се предадохме на трудностите и не допуснахме да властва суетата. Години, в които за нас беше важно да увеличим добротата си и да засилим вярата си. Сега предстои решаваща крачка -дали отново можем да защитим онзи прекрасен свят, дарен ни от бог. Свят, в който няма място омразата, а любовта е еднаква за всички, свят, в който слънцето грее във всяко лице и обичта блика от всяка сърце. Свят, в който най-важни са две неща- обичта към хората и бъдещето на децата си. Убеден съм, че заедно можем да го направим", такова бе обръщението на Петър Паунов.

Джон Лоутън с невероятен концерт  пред хиляди фенове в Кюстендил
netinfo

Накрая Джон Лоутън призова на английски кюстендилци да подкрепят кандидата за втори мандат. На сцената излязоха и кандидатите за общински съветници. Концертът бе наречен "Джон Лоутън, Тримата тенори и 37 приятели".

Джон Лоутън с невероятен концерт  пред хиляди фенове в Кюстендил
netinfo