Движение „Аз съм Дупница” беше учредено в Дупница. То ще се яви на местните избори с кандидати за кмет и за кметове на кметства, и листа с общински съветници. Редица партии влязоха в движението, като на този етап това са ПП „Атака”, БСД-Евролевица, БДС – Радикали, Обединена социалдемокрация, ВМРО и БЗНС, предстои и други да се присъединят към него. Кандидатът за кмет на новосъздаденото движение е д-р Пламен Соколов.

„Ние искаме да върнем Дупница в оборот, в икономически оборот. Дупница не може да бъде периферен град, не може да е града на туристически услуги”, каза Радослав Радославов, председател на БСД- Евролевица. Той допълни, че това е Коалиция, която има най- голям потенциал да свали ГЕРБ от властта в Дупница. „Ние няма да се опитваме, ние ще влезем във властта”, заяви Радославов.

„Елита на докторите, директори на училища, елита на учителите са част от Движението и ще бъдат част от листатата”, каза д-р Пламен Соколов. Той допълни, че идеята е да се направи пълна промяна в пирамидата на общината. „Човекът ще бъде в основата, а не парите. Човекът и човешките взаимоотношения ще се в центъра”, допълни Соколов. Сред акцентите в бъдещата програма са болницата, облекчаване на трафика, който минава през града, търсене на нова сграда за полицията.

„Града ни има история, има някакво настояще, много искам бъдещето да не бъде като настоящето”, каза още Соколов. Той прочете и харта, която всички подписаха. „Държим на семейството, на децата и родителите си, държим на историята ни, това е нашата харта”, заключи Соколов. Към момента в Движението има около 350 човека. 
Дарик- Кюстендил