39 държавни и общински училища от област Кюстендил (всички училища с изключение на двете начални училища на територията на област Кюстендил) ще получат финансиране в размер на общо 32 416 лв. Парите са за подобряване на образователната среда за обучение по природни науки по Модул „Подобряване на условията за експериментална работа по природни науки“ на Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“.
 
Средствата са определени според броя на учениците в VII и/или IXклас, обучавани през учебната 2017/2018 година. Бенефициенти на средствата по модула са училищата, които ще провеждат през учебната 2018/2019 година обучение в VII клас и/или в IХ клас.
 
Финансовите средства ще се използват за създаване на по-добри условия в училищата за провеждането на експериментална работа, в т.ч. и лабораторните упражнения по биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда.
 
Средствата следва да се разпределят за закупуване на уреди, прибори, пособия, стъклария, реактиви и други консумативи за изпълнение на практическите дейности по биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда. 
Дарик- Кюстендил