22 души от квартал "Изток" получиха удостоверения за завършено средно образование. Това стана на официална церемония в гимназия "Неофит Рилски"- Кюстендил. Те са вторият випуск по програма "Втори шанс за възрастни". Финансирането става с помощта на европейски ромски фондации.


"Това са хора, които са над 18 години, но не са успели да завършат средното си образование. Учениците успяха да вземат 4- те години за 3, като единствено им остана да изкарат матурите. Това не стана на тази сесия, тъй като имахме проверка от европейски организации. В момента им даваме официален документ, с които показват, че са завършили средно образование, но ако искат да учат висше ще трябва да изкарат и матурите", заяви класният им ръководител Анета Салмова.

 

"Честитя ви успешното завършване на средното образование. Благодаря на всички учители от гимназията, че работиха с учениците от "Втори шанс".Този курс бе започнат от 28 души, като са завършиха 22, като причината за отпадането е, че тези ученици заминаха да работят в чужбина", каза един от ръководителите на проекта Сашо Кръстев.