Затварят път Хасково-Димитровград, сигнализираха граждани, които пътуват по този маршрут. Табелата за Димитровград на изхода от Хасково е завита с найлон, разказаха хората, притеснени, че няма каквато и да е информация. Така липсва и в община Димитровград. В пълно затъмнение сме! Едно писмо няма изпратено по въпроса до общината и аз самият също научих от хората. В момента обикалям да видя табелите и звъня в областното пътно управление, за да разбера какво и защо се случва, коментира кметът Иво Димов.

Пътят ще бъде затворен за тежкотоварни камиони за неопределено засега време, е леките коли ще се движат по черен път край трасето, като правят обход от няколкостотин метра, за да заобикалят участъка от строящата се автомагистрала „Марица", е информацията от областното пътно управление. Вече се поставят табели, които указват обходните маршрути за Димитровград, макар и заповедта още да не била пристигнала. Очаква се това да стане в началото на идната седмица.

Подобна временна организация на движението поиска преди повече от месец строителят на магистралата. След последвалите остри реакции от областната управа, община Димитровград и възраженията на всички ангажирани служби като КАТ и АПИ, бе обявено, че движението между Хасково и Димитровград няма да бъде спряно за половин година, както искаха строителите. Кметът на Димитровград Иво Димов и областният управител Кадир Исов поставиха въпроса и пред министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, като след разговорите с нея обявиха, че пътят няма да бъде затварян заради строежа на магистралата.

Вариант за обход през Каснаково не съществува, категоричен е кметът на Димитровград Иво Димов. Точно направихме ремонт на пътя, абсурд е да пуснем камиони по него, категоричен е той.