Затварят част от бул. Благоев в Димитровград
80201

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Затварят част от бул. Благоев в Димитровград
  • Затварят част от бул. Благоев в Димитровград

Затворен за движение от утре ще бъде участък от централния бул. Благоев в Димитровград, където започва втори етап от строително-ремонтните дейности край новия жп надлез. Трафикът ще е ограничен в периметъра от пресечката с ул. Ромен Ролан до края на западната тангента от надлеза до кръговото пред спортната зала. Това съобщи днес кметът на общината Иво Димов.

След завършване на работите там затворен за движение ще бъде бул. Благоев и в участъка от ул. Ромен Ролан до края на източната тангента, като цялостното му затваряне за ново асфалтиране е предвидено през август месец, коментира кметът.

Продължават и озеленителните дейности по новия жп надлез, увери кметът, като според предварителните планове те трябва да приключат в края на месец август.

Полагане на нов водопровод е планирано и по бул. Стефан Стамболов, както и подмяна на тротоарни настилки и бордюри в района пред пощата и гарата, където също предстои оформяне на предгаровото пространство през летния период.



Вече е поставен и постаментът за паметник на великия български спортист Еню Вълчев. Бюстът ще бъде монтиран в градинката между новата автогара и гарата в Димитровград, като откриването е планирано за 24 юни- Еньовден, а покани са изпратени до видни спортисти, федерацията по борба и спортното министерство, съобщи също кметът Иво Димов.

Монтиран е и единия от мостовете на р. Банска в село Добрич, които миналата година бяха разрушени от придошлите й води при проливните дъждове в района. До 10 дни предстои да бъде монтиран и вторият мост, информира днес кметът на Димитровград. Стойността на двете съоръжения е 20 000 лв., като средствата бяха гласувани от местния парламент с приемане на бюджета за тази година, припомни той. Изпълнител е димитровградска фирма, а гаранцията е 5 години.

 

До края на тази седмица ще приключат също козметичните ремонти и проби за единствения общински басейн „Химик” в Димитровград и се планира в началото на идната седмица да стартира традиционното плувно лято, съобщи още кметът Иво Димов. Чуйте го в приложения файл.