Сигнал за поставена в сградата бомба затвори ПМГ „Иван Вазов” в Димитровград. Възпитаниците на гимназията и персоналът там са евакуирани за броени минути. Не е имало паника, спокойно всички напуснаха сградата, увери директорът Илияна Славова.

Заплахата за взрив в гимназията била получена на служебната й електронна поща, като била прочетена след края на третия час. Веднага от ръководството на училището предали сигнала в полицията, инспектората по образование и в общината.

Към момента полицейски екипи ограждат сградата на ПМГ „Иван Вазов”, която е в центъра на Димитровград, със сигнални жълти ленти. Очаква се екип на ДОТИ, който да провери има ли поставена бомба. 5 полицейски автомобила бяха вече пред гимназията.

Към този час обаче, край гимназията има десетки паркирани автомобили. Не е ясно и ще бъдат ли евакуирани търговците от зеленчуковия Бабин пазар, които са на не повече от 5 метра от сградата на елитната димитровградска гимназия. 461 са възпитаниците й, които днес получиха неочаквана ваканция.



Специалисти от полицията вече търсят автора на анонимното електронно писмо-заплаха, като се проследява откъде и кога е било изпратено.

Надявам се, че не е сериозно и бомба няма да бъде открита, за което подсказва начинът, по който е написана заплахата, но сме длъжни да преприемем съоветните действия, коментира директорът на ПМГ "Иван Вазов" Илияна Славова.