Румен Радев
100683

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Румен Радев
  • Румен Радев
Президентът Румен Радев пристигна в Хасково днес по покана на бизнеса. Първо той бе посрещнат с почетен караул в центъра на града. На площада пред Областна администрация от властта бяха кметът Добри Беливанов и депутатите от БСП Никола Динков и Виолета Желева. След кратка церемония държавният глава измина пътя до театъра пеш, а по пътя си се ръкува с гражданите и продавачи от близките магазини.

Близо час продължи дискусията с президента и гостите, сред които имаше и посланици на други държави.
Румен Радев се обърна към хасковлии със „скъпи съграждани” и заяви, че градът има приличен вид. Държавният глава заяви още, че трябва да се настоява за повече прозрачност и отговорност на политическия елит. Той каза, че трябва да се гарантират прозрачни и ясни критерии и еднакви условия за достъп на всички фирми до обществени поръчки.

Президентът не даде категоричен отговор дали ще наложи вето върху Изборния кодекс, който бе приет вчера от Народното събрание. 

В театъра кметът Добри Беливанов говори също за града, като посочи че в Хасково има благоприятни условия за бизнеса. Той изтъкна, че администрацията му е направила доста за по-добри условия. Градоначалникът обясни и за терена на бившето летище край Узунджово.

Цялото изказване на Румен Радев може да чуете в звуковия файл