Неправоспособен и пиян водач е направил опит да осуети проверка. Днес, малко след полунощ, в село Устрем, автопатрул от Тополовград е подал сигнал за спиране на лек автомобил Опел. Водачът не се е подчинил на подадения сигнал и е продължил пътя си, като е последван от полицейската кола.

Шофьор с 2.7 промила алкохол блъсна друг пиян водач

При бягството си, водачът на Опела е загубил контрол и се е ударил в каменна стена на частен имот. Полицаите са установили, че Астрата е шофирана от 30-годишен мъж от селото. Спътници са му били още трима негови съселяни на 21 г., 27 г. и 29 г. В хода на проверката станало известно, че водачът не притежава свидетелство за правоуправление, а дрегерът отчел наличие на 1,74 промила алкохол в кръвта му.

Опел удари дядо в Хасково, пресичал неправилно

Задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство. Пътуващите в автомобила нямат сериозни наранявания от произшествието. От полицията съобщиха още, че без опасност за живота е 3-годишно момче след ПТП. Катастрофата е станала на 10 декември, в 8,30 часа на пътя от село Стамболово за село Поповец.

62-годишен водач от Хасково на лек автомобил Пежо се е движил с несъобразена с атмосферните условия скорост и на десен завой е загубил контрол над колата. Преминал е в насрещната лента за движение и се е ударил челно в движещ се насреща лек автомобил Фолксваген с водач 37-годишен жител на село Поповец.


От удара е пострадало возещото се на задната седалка в Пасата момченце, което е с контузна рана в областта на долната устна. Прегледано и освободено за домашно лечение.