Започна ремонтът на пътя Симеоновград- Стара Загора, за който вчера премиерът Бойко Борисов постави персонална задача на областния управител в Хасково Станислав Дечев. Днес Дечев се увери лично на място, че изкърпването на дупките по трасето е започнало. От тази сутрин областното „Пътно управление” изпрати машини да фрезоват местата за кърпене.

Станислав Дечев изиска точна справка от директора Радостин Ламбрев за предвидените за тази година за машинни кърпежи участъци в региона. На пътя Симеоновград- Стара Загора, в 3-километровата отсечка, която попада на територията на област Хасково, ще бъдат направени 1500 квадратни метра. Общо в региона- 25 000 квадратни метра от републиканската пътна мрежа и 2 хиляди квадратни метра от стария участък на АМ“Марица“.

 

Кърпежите по пътя  Симеоновград –Стара Загора ще бъде завършени до сряда, увери инж. Ангел Паскалев, началник на Районна пътна служба- Харманли. Обещанието той даде днес пред областния управител Станислав Дечев. Забавяне ще се получи единствено, ако времето попречи на работата. Този път обаче, е за основен ремонт и ще бъде заложен в бюджета за следващата година, коментира областният управител.