Нов завод ще бъде открит днес край пътя Хасково-Димитровград. Инвестицията е за 8 млн. евро, а лентата ще пререже кметът на община Димитровград Иво Димов, заедно с Фил Кънингам – старши вицепрезидент „Стратегия, сливания и придобивания“ на компанията и Серкан Куруглу – генерален мениджър и ръководител на бизнеса за Турция и България. Очаква се сред официалните гости да бъдат и министри, поради което откриването бе насрочено за 12.30 ч.
 

Делян Добрев: Свидетели сме на най-големите инвестиции в Хасковско



Предприятието на „Варок Лайтинг Системс“ ще произвежда малки осветителни тела за автомобилната индустрия, като продукцията му е за известни марки автомобили. Заводът край Димитровград е разположен на площ от 30 000 кв.м., като производствените мощности заемат 3000 кв.м.

Компанията планира на следващ етап разширяване на базата с още 5000 кв.м. Първата копка бе направена в края на март 2017 г. от турската компания Sa-ba. През 2018 г. тя бе купена от американската „Варок Лайтинг Системс“, която е част от индийската група „Варок“.
 

През септември турски инвеститор стартира строежът на завод край Димитровград




До края на годината работните места ще са 100 с тенденция да се увеличават. Стартовата средна заплата е над 700 лв., а за работниците от Димитровград и Хасково е осигурен транспорт, храна и отделно ваучери за храна, информират от общината в Димитровград.

До новия завод има още два функциониращи. Предстои в този район скоро да заработи и текстилна фабрика.