Откриха тялото на една от изчезналите край Винево
72001

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Откриха тялото на една от изчезналите край Винево

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Откриха тялото на една от изчезналите край Винево, утре търсенето продължава
  • Откриха тялото на една от изчезналите край Винево
  • Откриха тялото на една от изчезналите край Винево, утре търсенето продължава

Спасителните екипи откриха днес по обяд тялото на една от изчезналите жени край минералнобанското село Винево. Трупът е на по-възрастната жена от 4-членното семейство, изчезнало снощи. Намерено е на разлива на язовира, потвърдиха от полицията в Хасково. 4-членното семейство изчезна в пороите край селото, когато мостът пропадна от придошлите води.

Тази сутрин бе открит и лекият им автомобил „Опел Астра", смачкан от пропадналия мост. Продължава издирването на останалите трима - 4-годишно дете, дъщерята на загиналата и съпругът на загиналата.

Загиналата жена е на 54 години, името й е Ресмие Хакив Рамадан. Работила е като начална учителка в Черноочене. Съпругът й е на 55 години. Казва се Мюмюн Хакиф Рамадан. Дъщеря им е на 30 години. Името й е Ширин Рамаданова. Завършила е медицина, кардиолог. Работи в кърджалийската болница. Изчезналото 4-годишно дете се казва Мерт.

Кметът на село Винево Фикрет Исса разказа, че никога досега реката в селото не е преливала. Цяла нощ никой от селото не е знаел за изчезналото семейство, разбрали са едва тази сутрин, когато възрастен човек забелязва обърната в реката кола. Чуйте повече от Фикрет Исса в прикачения файл:



Оказва се, че въпросният мост съвсем не е бил безопасен. От Община Минерални бани са поискали пари от държавата за ремонта му още през 2012 година, но им е било отказано без ясни мотиви. В звуковия файл чуйте главния специалист в Община Минерални бани Иван Райков:

Междувременно от Областната противопожарна служба съобщиха, че като цяло ситуацията в Хасковско е нормална. Няма наводнени села и къщи. В някои райони дъждът спря още преди обяд.

Вижте във видеото репортажа на Нова телевизия:

 

Източник: NovaNews.bg