Предложение за изграждане на външен асансьор от западната страна на общинската административна сграда в Димитровград, където се помещава филиалът на НОИ, внесе с докладна записка председателят на местния парламент Стефан Димитров, информират от кабинета му. Териториалното поделение на осигурителния институт в Димитровград се намира на 4-я етаж в сградата и за повечето от хората, които го посещават- възрастни, болни и инвалиди, е изключително трудно да се придвижат. За да отдадем нужното внимание на възрастните хора около нас и да отбележим техния принос към обществото ни, предлагам в бюджет 2013 г. на община Димитровград да бъдат заложени 150 000 лв. за изграждане на външен асансьор, пише в докладната.

Идеята датира от декември 2010 г., когато тогавашният общински съвет приема решение с № 1328 за изграждане на външен асансьор. Проектът е готов, но до момента не са предвидени средства за реализирането им.

Стараем се да водим адекватна социална политика по отношение на хората от третата възраст, но като че ли през тази година техните интереси не бяха сред приоритетните, затова намирам за уместно днес отново да са на дневен ред, коментира Димитров.