Поредния общински ученически конкурс обявяват в Димитровград. След тези за приказка и презентация, които приключиха в края на октомври, този път той е за фотография и фотоколаж с мотото „Улови мига на доброто”. Насочен е към ученици от от ІV до ХІІ клас. Представените фотографии и фотоколажи могат да обхващат различни моменти от ежедневието на децата- училищния живот, включително инициативи в училището, от свободното време, семейни преживявания, и др., е записано в условията за участие. Ще бъдат избрани тези, които отговарят на темата и излъчват позитивно отношение и послание, като форма на противопоставяне на така нашумелите снимки и клипове с насилие сред учениците, уточняват организаторите.

Фотографиите и фотоколажите трябва да бъдат с размер не по-малък от 15/21см (В5), да бъдат паспартирани и надписани в долния десен ъгъл. Творбите следва да бъде придружена от текст, който съдържа имета на автора, възраст, училище, клас, адрес, тел., e-mail, и послание (по желание). Всеки участник може да представи повече от един материал. До 17.00 часа на 14 ноември е срокът за предаване на конкурсните работи в общинската администрация- ІІ етаж, 25 стая.

 

Общинска комисия ще оцени и класира творбите в две възрастови групи: от 4 до 7 клас и от 8 до 12 клас, като за всяка са предвидени по три награди. Резултатите ще бъдат обявени до 12.00 часа на 19 ноември, а победителите ще получат грамоти и предметни награди. Освен това отличените фотографии и фотоколажи ще бъдат позиционирани в изложба във фоайето на историческия музей. Авторите на творбите, включени в изложбата, ще получат грамоти за доброто си представяне в конкурса. Негов организатор е Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в изпълнение на общинската програма за закрила на детето за 2013г. и във връзка с превенцията на противообществените прояви сред подрастващите, както и по повод 19 ноември- Световен ден срещу насилието. От началото на 2014г. изложбата “Улови мига на доброто” може да гостува в училищата от община Димитровград, като с предимство ще се ползват тези, които са излъчили свои участници, уточняват от комисията. И припомнят, че миналата година по повод Световния ден срещу насилието бе издаден сборник с детски творби „Моята история за доброто”.