Хасково домакин на форум в помощ на пострадали от домашно насилие
91564

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Хасково домакин на форум в помощ на пострадали от домашно насилие
  • Хасково домакин на форум в помощ на пострадали от домашно насилие

Домакин на семинар „Координационен механизъм за помощ на пострадали от домашно насилие“ е хасковската областна администрация днес. Форумът е под патронажа на евродепутата Мария Габриел. Организира го „Асоциация Анимус“, като основни лектори ще бъдат директорът Надежда Стойчева, психологът от асоциацията Катя Кръстанова, вицепрезидентът на Европейското женско лоби Илиана Балабанова-Стойчева и Петя Петкова- от фондация „Български център за джендър изследвания“.

Семинарът започва в 9.30 ч. в Областна администрация-Хасково, като ще участват представители на институциите, които имат отношение към проблема с домашното насилие, както и организации от неправителствения сектор, които работят в тази сфера. Ще бъдат обсъдени съвместни действия за справяне с домашното насилие, трудности и проблеми в междуинституционалното сътрудничество и услуги за подкрепа на лица, пострадали от домашно насилие и работа с лица- извършители.

Форумът е и финалната проява за региона от кампанията "16 дни срещу насилието", която стартира на 25 ноември, като различни инициативи бяха организирани в Хасково, Свиленград и Димитровград.

В звуковия файл- Кристина Йорданова от „Български център за джендър изследвания“, клон Хасково, за домашното насилие и актуалните му форми.