Без електричество останаха части от Димитровград часове наред, оплакват се граждани в социалната мрежа. Причината е в два аварирали трафопоста- основен и резервен на бул. Трети март 7, както и в кабел средно напрежение, съобщават от общината. Части от бул. „Трети март”, ул. „Бенковски” и „Кооперативна” са останали без електричество през нощта. По-рано прекъсвания в електрозахранването е имало и в кв. Славянски, съобщават граждани.

Екипите на ЕВН работят и се очаква най-късно до обяд днес електричеството да бъде възстановено и проблемът- решен, информира кметът на община Димитровград Иво Димов.

Това е и единственият проблем в общината, създаден от зимната обстановка, за който имам данни. Няма информация за бедстващи села без ток или вода, коментира той.

Опесъчени през нощта са били и улиците, предвид очакванията за поледица.

В кв. Толбухин снощи от 19:30 до днес 8:00 още не е дошъл, пише Александър Колев.

Тия хора майтап ли си правят с нас, през 5 минути спира ли се тоя ток, тези ел.уреди да не са от ден до пладне?!- недоволства Виктория Богданова.



От 23.30 снощи нямаме ток!Пълно безобразие, как може такова нещо?! Спахме като кучета, децата измръзнаха, гневи се Иванка Нанкова. Повече от 12 часа нямаме ток, оплаква се и Таня Делчева.

 

Тази вечер по бул. "Благоев" ту има-ту няма, всички сме на "пауза ток", коментира и Радостина Велева.

Силвия Николова пише, че вече 13 часа в дома й няма ток.