Стотици деца и родители се събраха на пешеходната алея България в Димитровград за организираното от общината по повод 68-я рожден ден на Димитровград детско утро. В ролята на водещ бе Боби Шоу, а на сцената се изявиха местни таланти, възпитаници на школите при Детски и младежки център.

Клоуни на кокили и фокусник се грижиха също за празничното настроение на най-малките. Те имаха възможност да се забавляват и в две творчески ателиета.

Минерална вода, ябълки и балони раздаваха от търговска верига с хипермаркет в Димитровград. Кулминацията на детския празник бе 4-етажната торта за рождения ден на града, от която опитаха над 300 деца.

И тази година кметът Иво Димов посрещна в кабинета си желаещите да му гостуват в инициативата #високо #Димитровград. Тя продължи до 13 ч., като освен кметския кабинет гражданите можеха да се качат и на покрива на 14-етажната сграда на кметството, която е най-високата административна в региона.



По-рано сутринта 8 казана с курбан бяха раздадени до храм "Св. Димитър". Инициативата е на кмета Иво Димов и е по повод празника на града. Преди това курбанът бе осветен от архиерейския наместник Георги Тодев, който пожела Бог да пази Димитровград.

Пет овце са били използвани за приготвянето на курбана от димитровградски майстор-кулинари. Опашка от желаещи да го опитат се изви край църквата.