Вторият фестивален ден на София Филм Фест в Севлиево стартира днес, 19 юни от 21.00 часа пред Община Севлиево с представянето на още един български документален филм – „Хляб и зрелища” на легендарното трио Джеки, Джони и Чарли. Режисьорът Георги Стоев-Джеки, сценаристът Христо Илиев-Чарли и тонрежисьорът Джони Пенков ще бъдат специални гости на Севлиево и ще се радват да се срещнат с киноманите.

Боби е направил първата независима циганска телевизия в Кюстендил. Снима репортажи и сватби. Освен това всяка сутрин в 6.00 часа разнася хляба в цялата циганска махала. Затова и филмът се казва „Хляб и зрелища”.

Боби се явява нещо като пътеводител из мъките, мизерията и неволята на циганската общност, които въпреки това, а може би и заради това, съжителстват с истинско веселие и радост. Ще се срещнем с травестит, с неговите неволи и радости. Ще присъстваме на репетициите на циганския църковен хор. Ще срещнем и циганче, осиновено преди 20 години, което за първи път вижда истинската си майка.

Един изключителен филм, носител на Наградата LUX на Европейския парламент за 2013 година, ще бъде представен на вниманието на киноманите в Севлиево днес от 22,30 часа – това е „Краят на омагьосания кръг” на режисьора Феликс ван Хрунинген, който получи наградата на „Europa Cinemas” и наградата на публиката в раздел „Панорама” на Берлинале 2013, а Веерле Бетенс получи признание за своята роля на Европейски филмови награди 2013, където й беше връчена наградата за най-добра актриса.



Връзката на Дидие и Елиз е бурна, завладяваща и страстна – любов от пръв поглед. Дидие свири на банджо в блуграс група, живее в каравана в белгийската провинция и се прекланя пред Америка като „страната на свободата”. Елиз има салон за татуировки. Тялото й е покрито с картини – дребни спомени от минали връзки, чиито имена са внимателно подменени с нови татуировки. Скоро двамата стават неразделни. Елиз пее в групата на Дидие. Не след дълго им се ражда дъщеричка – малката Мейбел, заедно с която семейството се нанася в нетипично, но очарователно ремонтирана къща. За съжаление, едва навършила 6 години, Мейбел се разболява много тежко, а Дидие и Елиз реагират по съвсем различен начин. Но Мейбел не им оставя избор и двамата ще трябва заедно да се борят за нея. Дали ще се справят, след като са толкова различни, ще разберете днес, от 22.30 часа пред Община Севлиево.