Завладяващи филми във втория ден на София Филм Фест в Севлиево
Завладяващи филми във втория ден на София Филм Фест в Севлиево / София Филм Фест

Вторият фестивален ден на София Филм Фест в Севлиево стартира днес, 19 юни от 21.00 часа пред Община Севлиево с представянето на още един български документален филм – „Хляб и зрелища” на легендарното трио Джеки, Джони и Чарли. Режисьорът Георги Стоев-Джеки, сценаристът Христо Илиев-Чарли и тонрежисьорът Джони Пенков ще бъдат специални гости на Севлиево и ще се радват да се срещнат с киноманите.

Завладяващи филми във втория ден на София Филм Фест в Севлиево
netinfo

Боби е направил първата независима циганска телевизия в Кюстендил. Снима репортажи и сватби. Освен това всяка сутрин в 6.00 часа разнася хляба в цялата циганска махала. Затова и филмът се казва „Хляб и зрелища”.

Боби се явява нещо като пътеводител из мъките, мизерията и неволята на циганската общност, които въпреки това, а може би и заради това, съжителстват с истинско веселие и радост. Ще се срещнем с травестит, с неговите неволи и радости. Ще присъстваме на репетициите на циганския църковен хор. Ще срещнем и циганче, осиновено преди 20 години, което за първи път вижда истинската си майка.

Завладяващи филми във втория ден на София Филм Фест в Севлиево
netinfo

Един изключителен филм, носител на Наградата LUX на Европейския парламент за 2013 година, ще бъде представен на вниманието на киноманите в Севлиево днес от 22,30 часа – това е „Краят на омагьосания кръг” на режисьора Феликс ван Хрунинген, който получи наградата на „Europa Cinemas” и наградата на публиката в раздел „Панорама” на Берлинале 2013, а Веерле Бетенс получи признание за своята роля на Европейски филмови награди 2013, където й беше връчена наградата за най-добра актриса.

Връзката на Дидие и Елиз е бурна, завладяваща и страстна – любов от пръв поглед. Дидие свири на банджо в блуграс група, живее в каравана в белгийската провинция и се прекланя пред Америка като „страната на свободата”. Елиз има салон за татуировки. Тялото й е покрито с картини – дребни спомени от минали връзки, чиито имена са внимателно подменени с нови татуировки. Скоро двамата стават неразделни. Елиз пее в групата на Дидие. Не след дълго им се ражда дъщеричка – малката Мейбел, заедно с която семейството се нанася в нетипично, но очарователно ремонтирана къща. За съжаление, едва навършила 6 години, Мейбел се разболява много тежко, а Дидие и Елиз реагират по съвсем различен начин. Но Мейбел не им оставя избор и двамата ще трябва заедно да се борят за нея. Дали ще се справят, след като са толкова различни, ще разберете днес, от 22.30 часа пред Община Севлиево.