Висше училище „Международен колеж” започва работа по проект, одобрен за финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Дейностите предвиждат през 2013 година да бъде създаден Център за електронно обучение с контактни точки в градовете Добрич, Варна и София. На български и английски език ще бъдат разработени програми за електронно обучение в дистанционна форма по професионални направления "администрация и управление" и „информационни и компютърни науки". Проектът е с продължителност 24 месеца и ще приключи в края на 2014 година. Заложено за това време в електронна среда да бъдат обучени 1000 студенти.

Общата цел на проекта е да използва информационните и комуникационни технологии в преподаването, за да изгради гъвкави учебни пътеки и възможности за учене през целия живот, съобразени с нуждите на обучаемите и квалификационните изисквания на бизнеса у нас и в чужбина. Основно предимство на електронната среда за обучение ще бъде наличието на версия на английски език, което позволява ползването й от чуждестранните студенти и привличането на повече утвърдени преподаватели от чужбина.