Вече са изнесени на открито кактусите и сукулентите
Парадът на лалетата в Ботаническата градина в Балчик е в разгара си и ще радва посетителите още около две седмици. Тази година там са засадени над 35 хиляди луковици лалета от над 130 сорта. 32 от сортовете са нови и цъфтят за първи път в градината, съобщи Ваня Радева - гл. специалист по градинско парково изкуство. Цветният рай включва растения от всякакви размери и цветове, като се започне от снежно бялото папагалово лале с къдрави венчелистчита,  до абсолютно черното лале.

Посетителите на Ботаническата градина се радваха и на други над 10 хиляди луковични и грудкови пролетни растения, между които 17 сорта нарциси, 12 сорта зюмбюли и др.

Вече започва лятното зацветяване, подготвени са около 80 000 броя растения, както и различни видове билки.

Вчера и днес бяха изнесени на открито в Божествената градина едроразмерните кактуси и сукуленти, съобщи още Радева.  Някои от тях вече са на възраст 60-65 години, а едно от растенията тежи около 700 кг. и се налага да бъде носено от 12 човека. Други 20 са достигнали до 400-500 кг. Кактусите и сукулентите в Ботаническата градина в Балчик са от 30 сорта, повечето са различни видове опунция.