Назначена вътрешна проверка за адекватността на действията на екипа, който е извършвал реанимационните действия
Дете на 5 години от село Стоб, община Кочериново, е докарано в клинична смърт в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ)-Благоевград.

Детето е било без дихателна и сърдечна дейност. Това каза директорът на лечебното заведение д-р Димитър Димитров.

2-годишно дете почина в болница

"Веднага е започната реанимация от дежурния лекар, извикан е реанимационен екип, детето е интубирано, започнало е обдишване, а опитите да бъде възстановена сърдечната и дихателна дейност са продължили повече от 40 минути", посочи д-р Димитров. 

Директорът обясни, че е назначена вътрешна проверка за адекватността на действията на екипа, който е извършвал реанимационните действия. Районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки каза, че най-вероятната причина за смъртта е, че детето се е задушило в съня си.


"В Благоевград то е докарано вече със спаднала температура, преди това е прегледано в Рила, но медиците там са преценили, че не могат да му помогнат и са препратили родителите към Благоевград", посочи административният ръководител на Районна прокуратура-Благоевград. 

"По делото е образувано досъдебно производство, материалите по което ще бъдат препратени по компетентност в Районната прокуратура в Кюстендил, тъй като детето е починало на територията на Кюстендилска област", каза прокурор Ковачки.  

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Десислава Велкова, БТА