Община Генерал Тошево продължава реализирането на проекта  „Заедно можем да продължим”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансиран от Европейският съюз чрез Европейски социален фонд.

От 1 януари т.г. отново стартира интегрираната услуга „Предоставяне на психологическа подкрепа и консултиране на бъдещи и настоящи родители за формиране и развитие на родителски умения“.

Обновяват две читалища в община Генерал Тошево по трансграничен проект

До настоящият момент са обхванати над 60 семейства и техните деца от уязвимите групи. Груповите и индивидуалните консултации, които се предоставят ежеседмично от специалистите по проекта в консултативните центрове в ДГ „Пролет“ в Ген. Тошево и ДГ в с. Василево, спомагат за интеграцията на рисковите групи - развиват родителските и социалните умения - общуване, изготвяне на семейния бюджет, търсене на работа, улесняване на достъпа до различните институции, семейно планиране, контрацепция, превенция от предаване на болести по полов път, както и детско здравеопазване и други.

Община Генерал Тошево приема документи по програмата за подпомагане на инвитро процедури


Продължава и предоставянето на интегрираната услуга „Здравна консултация за деца“, като за малчуганите остава най-вълнуващо посещението при стоматолога д-р Б. Везенков. Предвижда се специалистите от мобилния екип – социален работник, юрист, психолог, гинеколог, педиатър и медицинска сестра, да предоставят индивидуални и групови беседи освен в консултативните центрове и в по-големите населени места в общината, с оглед пълен обхват на уязвимите групи и превенция на социалното изключване.