Ученици, учители, студенти, дейци на културата, образованието и науката дефилираха на празничното шествие в Добрич по случай 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. По традиция шествието оглавиха учениците от Средното училище „Св. св. Кирил и Методий”, които носеха  над 100-годишна икона на Солунските братя. На площад „Свобода” се проведе тържествен ритуал за предаване на училищните знамена от Випуск 2018 на Випуск 2019.

С лента „Отличник“ дефилираха 3 786  ученици. Броят на абитуриентите тази година е 766. 

Празникът продължи с  фолклорен концерт с участието на Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов, помощник-ръководител Антония Тончева и музикален ръководител Николай Иванов, Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“ и Детска танцова студия „Добрич“ при Младежки център-Добрич и Танцова формация при ОУ „Димитър Талев“ с главен художествен ръководител Александър Александров и помощник-ръководител Юрий Митев.

Вечерта от 18.00 ч. ще звучат изпълнения на Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център-Добрич с вокален педагог Елена Карабельова.



Още от празничното шествие на площад „Свобода” в Добрич на 24 май 2018 г. вижте от снимките, запечатани от фотоокото на Дарик: