Близо 100 рокери от Варна и Добрич се поклониха на паметника на генерал Иван Колев на празника на града. Мощните машини тръгнаха от Варна и пристигнаха в Добрич около 11 часа, като направиха обиколка из града. Рокерите са членове на няколко варненски клуба, а организатор на похода бе клуб „Велика България”. С възгласи „Да живее България!” те положиха венец и цветя на мемориала.

„Дошли сме да изкажем своята благодарност към всички загинали българи за освобождението и целостта на България”, заяви Димитър Коларов от името на организаторите . Той обясни, че рокерите са искали да присъстват на откриването на паметника на 7 септември, но не са успели заради друго мероприятие.

„Ние, рокерите, носим родолюбие в сърцата си. Този паметник е важен не само за добруджанци, но и за всички българи. Ген. Колев е български генерал, постигнал голяма победа срещу нашите врагове, българската конница е първата, победила казашката конница. На този мемориал дойдохме да изкажем почитта си, но ние ценим всеки паметник, който проповядва българщината”, добави Коларов.