Започва аварийното проектиране и изграждане на пешеходен надлез на кръстовището на село Атия - Военноморска база в Бургас и силно натоварения път Созопол-Бургас.
 
На 20 ноември сутринта, на пешеходна пътека, кола блъсна и уби на място шестнадесетгодишен ученик от Химическия техникум, пресичащ правомерно пътното платно към автобусна спирка.
 
Протестиращи блокираха пътя за Созопол

Обещанието даде председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов. Той разясни, че в максимално кратък срок ще бъде проектиран и изграден пешеходен надлез, който ще бъде оборудван с асансьор и всичко необходимо за безопасното преминаване на гражданите.
 
Успоредно с това ще бъде направен пътен одит и ще бъде преценена необходимостта от изграждането на кръгово кръстовище. Мерките, които ще бъдат предпирети са съвместни на Агенцията и община Созопол, уточни инженер Атанасов.

 
Джип помете 16-годишен младеж на пешеходна пътека

В близките дни започва полагането на шумяща маркировка преди кръстовището за Атия. Целта е шофьорите допълнително да бъдат предупредени да намалят скоростта на движение и да карат по-внимателно. Ограничението там е 60 км/ч.