/ netinfo
Жители на Атия и Черноморец искат да има пасарелка или кръгово
Жители на Атия и Черноморец затвориха за кратко пътя Бургас-Созопол. Близо сто души се събраха на пешеходната пътека до която вчера загина 16-годишният Костадин. Жителите на двете населени места настояват там да бъде изградена пасарелка или кръгово кръстовище.

Стотици цветя бяха поставени на пътното платно в памет на загиналия ученик. С трибагреници и плакати събралите се казаха „Не!“ на войната по пътищата и настояха за спешни мерки от страна на Пътната агенция за обезопасяването на участъка.

Джип помете 16-годишен младеж на пешеходна пътека

Ограничението на скоростта в района на отбивката за Атия и Военноморска база Бургас е 60 км/ч. Преди пешеходната пътека е монтирана стационарна камера, която обаче не работи.  В созополското село Атия вече е започнала подписка, която да затвърди исканията на местните.

Тя ще бъде изпратена до вътрешното министерство, Агенция „Пътна инфраструктура“, министъра на вътрешните работи и премиера. Освен за кръгово или пешеходен надлез родители настояват и за промяна в маршрутите на ученическите автобуси, които не влизат на територията на село Атия.

16-годишният Костадин беше пометен от джип  вчера сутринта. 59-годишният шофьор обяснил, че е бил заслепен от друг автомобил и не го е видял, докато пресича платното.