От 16 април, Лазаровден, тръгват круизите до остров "Света Анастасия". Тогава са планирани първите курсове на общинският кораб "Бургус", каза пред БТА Радовеста Стюърт, директор на Общинското предприятие "Туризъм" в Община Бургас.

Тя уточни, че ще бъдат извършвани по два круиза дневно за начало, с предварителни записвания. Корабът ще тръгва от Магазия 1 на Морска гара от 10:00 и от 13:30 часа.

Билетите за възрастни ще са 16 лева в двете посоки, по-малко ще плащат учащи и пенсионери. За тях цената е 12 лева. Деца до 3 години и хора с увреждания ще пътуват безплатно. За групови пътувания са предвидени отстъпки.

"Засега сме предвидили два курса, ако има повече желаещи сме готови да пуснем и трети, от 15:00 часа. Към момента доста са записванията за 17 април", уточни Стюърт. 


Престоят на острова е два часа. Там туристите могат да разгледат интерактивния музей, да запалят свещичка в стария храм и да опитат някое от рибните изкушения в ресторанта.
От месец май разходки до острова ще извършва общинският катамаран "Анастасия".

"Активният летен туристически сезон вероятно ще бъде открит към средата на месец май. Обичайно по това време в района на Бургас пристигат първите туристи. През миналата година островът "Света Анастасия" е бил посетен от повече от 20 000 туристи, повече от които българи", каза Радовеста Стюърт и добави, че миналогодишният сезон е бил много добър, не само откъм брой посетители, но и откъм генериран приход.

Тази година на острова ще има богата програма, различни музикални и културни събития. От май месец ще започнат туристическите пътувания и до другата атракция близо до Бургас - рибарското селище "Ченгене скеле". Там за Великденските празници е предвидена програма с фолклорни изпълнения, демонстрации, уъркшопове за по-малките. 
 
БТА