Ангелкова: Край на тротоарната търговия в курорта
Търговията по тротоарите в „Слънчев бряг“ ще бъде преустановена. Това обява министърът на туризма Николина Ангелкова по време на представянето на проекта за нова визия в курорта.

„Ще бъдат забранени изцяло щендерите. Контролът ще бъде изключително завишен“, подчерта тя. Нещо повече – в договорите за наем, които „Слънчев бряг“ АД подписва за преместваемите обекти, ще се включва клауза, според която при 3 нарушения  за т.нар. „разхождащи се щендери“ договорът да се прекратява, поясни министърът.

Валери Симеонов: Китайска стена от бараки в Слънчев бряг

На мястото на сергиите по улиците, за които по-рано самият вицепремиер Валери Симеонов бе дал следното красноречиво описание „грозно подобие на евтини арабски пазари. Една китайска стена от бараки“, ще има модерни павилиони с единна визия.

Монтирането на новите обекти ще започне веднага след одобряване на схемата за разполагането им и когато времето позволи, но преди да бъдат преустановени строително-монтажните дейности в курорта.


Валери Симеонов: "Златни пясъци" са уродливо подобие на нискобюджетни арабски пазари

Идейният проект е съобразен с действащото законодателство
и фактическата обстановка на място.

Арх. Искра Джахова, ръководител на работната група, която работи по проекта за идейната визия от септември м.г., съобщи, че павилионите ще са решени в синьо и бяло като типични летни цветове, и представи материалите, от които ще са разработени.

Те са устойчиви на въздействието на морския въздух и вятъра. Ще са така конструирани, че да не позволяват да се предлага търговия извън тях, а позициите им ще са на места, които не пречат на туристите, пешеходците и колите.

Изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров съобщи, че в схемата ще бъдат заложени не само търговски обекти, но и места за атракциони – велорикши, детски кътове, места за триколки и други, като разположението им ще бъде съгласувано с институциите и граничещите частни собственици.