Община Бургас осигури възможност басейнът в спортния комплекс в квартал „Ветрен“ през това лято да се пълни с минерална вода от местното находище.

Това дава допълнителна възможност на бургазлии да се възползват от лечебните свойства на едно от природните богатства в региона. Съоръжението вече работи и посреща любители на плуването. Оборудвано е с всички удобства за почивка през свободното време като чадъри, шезлонги, душове и кътове за отдих.

„Бургас и морето“ ще има втора вечер, посветена на Ваня Костова

Басейнът в спортния комплекс в квартал „Ветрен“ предлага и възможност за деца да тренират плуване. Бургаският клуб „Метропол“ стартира в началото на тази седмица програмата „Уча се да плувам“, като в тренировките може да участват начинаещи и напреднали. Повече информация за обученията може да получите на телефон: 0884/ 005-858.

Водата от местните минерални извори е с температура 37 градуса. Докато стигне до басейна тя ще се охлажда до 27-30 градуса. С вода от минералните извори се снабдяват двата профилакториума във „Ветрен“, както и чешмите при ТК „Акве калиде“.