Ученици от VI СОУ "Иван Вазов" рисуваха върху асфалт на тема "Училище без тютюнев дим". Инициативата се провежда в рамките на Националната  програма за ограничаване на тютюнопушенето и Информационно-скринингова кампания  "Вмешателството на тютюневата индустрия". Организатори са Младежки дом и Регионална здравна инспекция.

Над 200 ученици от 9 класа се включиха в надпреварата за най- интересна идея с рисунка върху асфалта в двора на училището с която учениците се противопоставиха срещу тютюневата индустрия. Всички класове бяха приготвили предварителни проекти на рисунките които с много старание и ентусиазъм пресъздадоха на асфалта. Двора се превърна в своебразен цветен килим от нарисуваните графити.



Директорът на училището  Димитър Арабаджиев бе от основните инициатори всичко това да се случи, който по време на провеждането на конкурса се засне и специален филм за дейността на училището, като част от изготвената  съвместна програма с Младежкия дом за превенцията, културното и естетическо възпитание на учениците.


Утре учениците ще вземат и участие със своите постери и рисунки в изложбата която ще бъде аранжирана пред сградата на Регионалната здравна инспекция, като продължение на Националната  програма за ограничаване на тютюнопушенето.