Новият резервоар с помпена станция за минерална вода бе открит вчера от кмета на община Сандански- Кирил Котев и заместник-министъра на околната среда и водите Атанаска Николова. Той е с вместимост 382 куб. м. и ще събира водните количества от каптиран естествен извор и сондаж от находище на минерална вода „Сандански".

Кметът Кирил Котев отправи благодарност към Министерството на околната среда и водите, проектантите и изпълнителите за реализацията на новия резервоар.
„Ефектът на инвестицията е голям. Новият резервоар ще осигури ефективно използване на този ценен ресурс - минералната вода, съкровището на Сандански" - каза заместник - министър Николова в своето приветствие.

Вангелия Иванова - директор на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район", също отправи благодарност към всички, които имат принос при реализацията на този важен за курортния град проект.



Бъдещата експлоатация на новия подземен резервоар и помпена станция ще спре загубата на минерална вода и ще позволи по-рационалното й използване. Това ще бъде в полза не само за развитието на СПА туризма, но и за жителите на град Сандански.
Стойността на новото съоръжение е 215 176, 72 лв., финансиран със средства от ПУДООС.
Цялата площ около резервоара ще бъде озеленена и облагородена отново.