Ще бъдат предприети всички необходими мерки възможността за спиране на водата по улица „Марица“ да бъде сведена до минимум. Това стана ясно на работна среща между представители на Община Благоевград, ВиК и фирмата изпълнител на обекта. В момента на място се извършват СМР дейности по проект „Благоустрояване на градската среда“. В случай на необходимост ще бъдат използвани байпасни връзки, които да осигурят водоподаване по време на подмяна на ВиК мрежата в района.

При планирано спиране на водата, живеещите на улица „Марица“ ще бъдат уведомявани предварително с писмено съобщение, което ще бъде поставено на входовете на кооперациите, информация ще бъде помествана и на сайта на Община Благоевград – blgmun.com.

Ще бъдат предприети и действия, които да гарантират водоподаването към ДГ „Детски свят“ в работно време.

По време на СМР дейностите ще бъде обновена надземната и подземна улична инфраструктура, ще бъдат ремонтирани тротоарните настилки и изграждане на ново енергоспестяващо улично осветление, ще бъдат облагородени зелените площи. При необходимост от отсичане на дървета, ще бъдат засадени нови компесаторно.