"Изпълнили сме предизборната ни програма за Смолянска област от 2017 година, затова сега можем да поемаме нови ангажименти. Няма от какво да се срамуваме." Това е посочи председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова на събрание с участието на общинските лидери на партията в областта, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ- Смолян.

Според д-р Дариткова ГЕРБ ще се бори за добра позиция в следващия парламент, за да бъде незаобиколим фактор, въпреки общата консолидация срещу партията, уточнява пресцентърът.

На събранието е дискутирана подготовката за предстоящите парламентарни избори. Областният координатор на ГЕРБ Николай Мелемов, който е и кмет на Смолян е призовал за активно участие в предизборната кампания, която ще се води "от врата на врата".

Дариткова: България има нужда от единство и отговорни решения

"Кампанията предполага пълна мобилизация, защото от една страна е предизвикателството да опазим живота и здравето на гражданите, а от друга страна ние самите се борим за максимална изборна активност". Това заяви д-р Дариткова, акцентирайки, че за първи път ще се провеждат избори в извънредна епидемична обстановка. Според председателя на Парламентарната група предизвикателството започва още на 28 февруари, когато са насрочени частични местни избори за кмет на община Баните. Кандидатът на ГЕРБ е Павлин Белчев, син на досегашния кмет на Баните, който почина от коронавирус. Според пресцентъра на ГЕРБ Павлин Белчев е добре образован, със специализации по международно право и международни отношения в Австрия и Гърция.


Областният управител на Смолян Недялко Славов, който е общински лидер на ГЕРБ в Златоград, е посочил, че според резултатите от социологическите проучвания, съставянето на правителство е невъзможно без две партии- ГЕРБ и БСП. С вота си гражданите ще определят дали следващото правителство да е ляво или дясно, е заявил Славов. Според него е важно да има максимално висока избирателната активност.