Разбиха голяма наркооранжерия в Пазарджишко, съобщиха от прокуратурата. Двама души са привлечени като обвиняеми.

На 23 юли в село Козарско,полицаи са извършили претърсване и изземване в двуетажна промишлена сграда. В нея имало оранжерия за отглеждане на марихуана, както и помещения, оборудвани за преработка на наркотичното вещество.

След акция: Откриха над 2 тона канабис в Благоевградско (СНИМКИ)

По време на претърсванията са открити 2324 растения от рода на конопа в различен стадий на развитие. Иззети са и близо 9 кг зелена листна маса, която при извършен полеви наркотест е реагирала на марихуана.

Наркооранжерията е била оборудвана с високотехнологична техника за отглеждане на марихуана - системи за контрол на температурата и влажността на въздуха, както и за вентилация на помещенията. Намерени са препарати за стимулиране на растежа и обогатена почва.


След спецакция във Варненско: Иззеха голямо количество наркотици (СНИМКА)

В някои от стаите имало места за дробене и сушене на зелената листна маса.  В приземния етаж е била обособена и мини електрическа централа, състояща се от три дизелови електрогенератора за производство на електричество.

Открити са и 20 пластмасови съда с вместимост от по 1000 литра всеки, повечето от които пълни с дизеловото гориво, използвано при работата на генераторите. Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

На 26 юли по искане на прокуратурата, съдът е определил постоянно задържане спрямо тях. Действията по разследването продължават.