/ МВР
Разкрита е и наркооранжерия
Полицейска операция за противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена на 13 и 14 юли, съобщиха от МВР.

Около тон и половина канабис е открит и унищожен в акция край Сандански

Припомняме, че на 13 юли,  в хода на акцията, осъществена в района на местността Редев Андък, землище на с. Любовище, полицаи откриха три парцела, обособени като ниви, със засадени общо около 542 канабисови растения с тегло около 1540 килограма.

Вчера, в продължение на действията, в новострояща се сграда в комплекс с къщи за гости в с. Любовище, служители на Районно управление-Сандански разкрили наркооражерия. Тя била оборудвана с всички необходими съоръжения за отглеждане и производство на марихуана.

МВР

В помещението са открити около 555 канабисови растения с приблизително общо тегло 250 килограма, както и към 390 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. В землището на същото село униформените установили и нива с изградено напояване и засадени около 129 тревисти растения.

Шестима задържани при спецакцията в Сандански (СНИМКИ)

При полеви наркотест насажденията с тегло около 380 килограма, реагирали положително на канабис. Като съпричастен към случаите със заповед за срок до 24 часа е задържан 52-годишен мъж от Мелник. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Междувременно колегите им от Районно управление-Петрич иззели 123 растения, тежащи общо към 154 килограма канабис при полеви наркотест. Насажденията открили в обезлесен участък на Държавен горски фонд в местността Горчевица, землище на с. Скрът.

При операцията била проверена и къща с прилежащо към нея дворно място в петричкото село Струмешница, откъдето са иззети около 0,77 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. За 24 часа е задържан 60-годишният обитател на жилището.