След като видяхме безброй истории за убити застрашени животни в Африка (най-вече лъвът Сесил, който беше застрелян от зъболекар от САЩ), се появи още един необичаен враг на природния баланс на континента, съобщават от „СофтУни".

Убийството на Сесил е само един от многото проблеми за лъвовете

Необичайно агресивната кампания на Microsoft за надграждането към Windows 10 изкара компютър, който служи за координиране на усилия против бракониерските дейности извън строя.

Недоволните служители на проекта Chinko за опазване на животински видове в централна Африка разказаха пред редица медии, че процесът на обновление е използвал целия им позволен bandwidth (обем на данни, които могат да прехвърлят по интернет).

Въпреки че връзката по средата на Африканската пустош е достатъчно слаба, услугата за ъпдейти на Microsoft е задействала процедурата по обновяването на системата, а самият обем на данни, използвани за процеса е надвишил 17 GB - число, което ще струва доста солено на организацията, имайки предвид, че интернет връзката там се заплаща на мегабайт.



Въпреки че проблемът е привидно малко неудобство за пострадалите, случилото се е прекъснало комуникацията с отряд за борба с бракониерството, който е бил попаднал под вражески обстрел. Пилотът, обслужващ резервата, който неофициално действа и като системен администратор на проекта, казва, че неспособността на човека, който е отговарял за компютърната им система преди него, както и неетично агресивната кампания на Microsoft буквално могат да струват не само животински, но и човешки животи.