Малайзийските власти ще разширят помощта за близките и роднините на загиналите в самолета на Малейжа еърлайнс, свален на украинска територия през 2014 г. Това заяви пред журналисти министърът на транспорта Лиоу Тионг Лай, цитиран от ТАСС.

Отпускат до $ 175 000 за всеки от загиналите в малайзийския полет

По думите му помощта няма да бъде само парична, а правителството ще положи усилия за намирането на истинските причини за случилото се с полет MH370 и за привличане под отговорност на виновните. Той подчерта, че е изключително важно да се установят причините за трагедията.

Министърът посочи, че се надява скоро да бъде оповестен доклада от разследването на съвместната следствена група, създадена от Холандия, Австралия, Украйна, Белгия и Малайзия.

Нови разкрития около изчезналия самолет

Самолет "Боинг 777" се разби в Украйна на територия под контрола на проруските бунтовници на 17 юли 2014 г. Загинаха всички 298 души на борда.



"Лека нощ" е последното съобщение от изчезналия самолет

Миналата година Холандският съвет по сигурността констатира, че самолетът, извършващ полет от Амстердам за Куала Лумпур, е бил свален от ракета "Бук", съветско производство, която е предизвикала неговото разпадане във въздуха.

Източник: БТА