Гръцки ресторант се сблъска с критики заради "високи и измамни" цени. Почиващите бяха предупредени да стоят далеч от DK Oyster на популярния ваканционен остров Миконос, който получи множество лоши отзиви в Tripadvisor.

Ресторантът, който се описва като "оазис на върховния лукс и екстравагантност", има среден рейтинг две звезди.

От 1 юли: По-високи цени на кафето и безалкохолните напитки в Гърция

Гневни туристи споделят, че са били подмамени да си купят питие в заведението, след като им е казано, че шезлонгите са безплатни, само че цените на напитките се оказали космически.

Потребителка сподели, че когато се завърнала у дома от почивката си в Гърция е открила, че била таксувана 876 долара за две напитки.


„Пълна измама! Уверете се, че сте получили касова бележка, преди да си тръгнете, и проверете кредитната си карта, защото те таксуват повече, отколкото казват. Казаха ни, че шезлонгите са свободни при консумация. Ние поръчахме 2 напитки, а като се върнахме в Щатите видяхме, че са ни взели $876 в нашата сметка", споделя опарената туристка.

Туристите сега се опитват да оспорят сметката в заведението, защото така и не са получили хартиено копие на разписка.

В отговор на рецензията на Tripadvisor, от заведението пишат: „Нашите шезлонги се предлагат с минимална консумация, така че насърчаваме всички посетители да проверяват менютата, преди да направят своите поръчки.

Други американски летовници пък се оплакват, че платили за четири щипки от раци, салата и две напитки зашеметяващите 1200 долара

Адам Хагаун и Джесика Ярнал вярвали, че коктейлите едва ли са повече от 40 долара, но останали неприятно изненадани от пресолената сметка след като изпили две мохито и хапнали малко рачешки щипки с гръцка салата.

Защо в Гърция загинаха толкова много чужденци през юни

В крайна сметка заведението е попаднало в черния списък на Tripadvisor, които вече предупреждават туристите да се пазят от измама при посещение на мястото.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
SkyNews