Три денонощия след опустошителното земетресение в Мексико спасителите предполагат, че има живи хора под отломките на най-малко още 10 сгради само в столицата Мексико сити, съобщава bTV. Над 700 души военни, полицаи и доброволци се борят с времето в опит да спасят оцелели под руините, но надеждите угасват с всеки изминал час. Кадри от дрон, заснети в четвъртък, показват рухнала сграда в столицата на Мексико след земетресението на 19 септември.
 
Силен трус разлюля Мексико, има жертви и разрушения (СНИМКИ/ВИДЕО)

Смята се, че катастрофалният трус във вторник със сила 7.1 по скалата на Рихтер е отнел живота на 286 души. Най-много са жертвите в столицата. Сред жертвите има един тайвански гражданин, жена от Панама и испанец.

Най-тежко от труса пострада в Мексико сити кварталът Рома. Там седеметажна сграда, в която са работели 70 души, рухна. От руините бяха извадени живи 28 души.
 
ВИЖТЕ СНИМКИ: СЛЕД РАЗРУШИТЕЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В МЕКСИКО

Междувременно властите опровергаха информациите за живо момиченце под руините на училището "Енрике Ребсамен", срутило се при труса във вторник. Всички деца от училището са или починали, или са у дома си, или са в болници, каза зам.-министър.

 
Продължава да расте броят на жертвите след труса в Мексико (ВИДЕО)

Първоначално медиите съобщаваха, че спасителите са дочули гласа на живо момиче под отломките, че името му било Фрида София и че то казало, че имало още затрупани, но живи деца. Сега обаче властите потвърждават, че е известна съдбата на всички ученици, учили в рухналото училище. Информациите за живо дете под отломките привлече вниманието на цяло Мексико и отклони вниманието от други спасителни операции, отбелязва АП. Министерството на военноморския флот се извини на хората за невярната информация.