Задълбочаване на политическия диалог и двустранните отношения, активизиране на търговско-икономическото и инвестиционно сътрудничество, засилване на партньорството в областта на културата науката, образованието и туризма, както и перспективите в сферата на отбраната и военната промишленост ще бъдат сред темите, които българският държавен глава ще обсъди в рамките на визитата си в Египет.
 
В Кайро Румен Радев пристигна по покана на египетския си колега Абдел Фатах Ас-Сиси.

Румен Радев в Египет: Водя внушителна бизнес делегация, очаквам добри сделки

Румен Радев ще проведе среща „на четири очи“ със своя колега, след което двамата държавни глави ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Египет.
 
Водената от българския президент делегация включва представители на изпълнителната власт и на институциите, насърчаващи контактите между деловите среди. Очаква се в рамките на визитата да бъде създаден и Българо-египетски бизнес съвет.


Румен Радев води българска делегация в Египет

В българската делегация са включени и представители на близо 30 български фирми от отбранителната индустрия, земеделието и производството на храни, машиностроенето, високотехнологични компании и в сферата на туризма, които ще обсъдят със свои партньори от Египет реализацията на общи проекти.
 
В рамките на посещението си в Египет държавният глава Румен Радев ще разговаря с министър-председателя на страната Мостафа Камал Мадбули и с председателя на парламента д-р Али Абдел Ал-Сайед Ахмед.