Ръководителят на израелската служба за вътрешна сигурност (Шин Бет) предупреди за опасността от нарастващо радикализиране на израелските араби, пише на първа страница вестник "Маарив".

"Израелските араби все повече се идентифицират с терористичните организации и с Иран", заклетия враг на еврейската държава, заявил Ювал Дискин на неотдавнашна среща на закрити врати с премиера Ехуд Олмерт. Според шефа на Шин Бет радикализирането на арабите в Израел представлява "стратегическа опасност в дългосрочен план" за еврейската държава.

Общността на израелските араби, наследници на 160-те хиляди палестинци, останали по земите си след създаването на еврейската държава през 1948 г., в момента наброява 1,2 милиона души или 19% от населението на Израел.

Пътнически самолет на японската авиокомпания АНА с 60 души на борда успя да кацне тази сутрин на летище Коти в южната част на страната, на остров Сикоку, след проблеми с предния механизъм за приземяване, предадоха информационните агенции. 

При кацането носът на самолета се ударил в пистата, изпод него избухнали пламъци. Огънят обаче бил бързо потушен от противопожарните коли. Няма съобщения за жертви и ранени.

При първия опит на самолета да кацне предният механизъм за приземяване не се задействал. След това самолетът летял над час над летището, за да изразходва горивото си и се приземил само на задния механизъм.