Предупреждават за опасност от радикализиране на израелските араби
Предупреждават за опасност от радикализиране на израелските араби / netinfo
Ръководителят на израелската служба за вътрешна сигурност (Шин Бет) предупреди за опасността от нарастващо радикализиране на израелските араби, пише на първа страница вестник "Маарив".

"Израелските араби все повече се идентифицират с терористичните организации и с Иран", заклетия враг на еврейската държава, заявил Ювал Дискин на неотдавнашна среща на закрити врати с премиера Ехуд Олмерт. Според шефа на Шин Бет радикализирането на арабите в Израел представлява "стратегическа опасност в дългосрочен план" за еврейската държава.

Общността на израелските араби, наследници на 160-те хиляди палестинци, останали по земите си след създаването на еврейската държава през 1948 г., в момента наброява 1,2 милиона души или 19% от населението на Израел.

Пътнически самолет на японската авиокомпания АНА с 60 души на борда успя да кацне тази сутрин на летище Коти в южната част на страната, на остров Сикоку, след проблеми с предния механизъм за приземяване, предадоха информационните агенции.

При кацането носът на самолета се ударил в пистата, изпод него избухнали пламъци. Огънят обаче бил бързо потушен от противопожарните коли. Няма съобщения за жертви и ранени.

При първия опит на самолета да кацне предният механизъм за приземяване не се задействал. След това самолетът летял над час над летището, за да изразходва горивото си и се приземил само на задния механизъм.