Малка рогата акула бе открадната от аквариум в град Сан Антонио, в щата Тексас през уикенда, а впоследствие бе върната в атракциона, съобщават местни и световни медии.

В събота двама мъже и една жена взели акулата от открит басейн в аквариума. Те я увили в мокро одеяло и я сложили в детска количка, докато служителите помагали на други гости, става ясно от кадри от охранителни камери.

Един от работещите в аквариума разбрал какво се случва и затова крадците били помолени на паркинга да бъде проверено возилото им, но те отказали.

 

След подаден сигнал за кражбата полицията започнала разследване. Така морското създание било открито в дома на единия от мъжете, който е задържани и обвинен за кражбата. Той може да се сдобие и с други обвинения, тъй като за транспортирането на подобни животни се иска разрешение, обясняват властите.

 

Акулата е върната в аквариума в Сан Антонио, като състоянието ѝ се наблюдава. От атракциона описват акулата Хелън, която на възраст няма и година, като боец, тъй като е успяла да оцелее, въпреки че е преминала през рязка промяна в условията на живот.
 

Според полицията по-вероятно е акулата да е била взета от задържания 38-годишен мъж, за да бъде отглеждана, а не продадена. Той имал в дома си собствен аквариум, където отглеждал морски животни. Арестуваният споделил, че и преди имал домашен "любимец"  като Хелън, но той починал. Другите двама души - мъж и жена, които са придружавали задържания мъж в аквариума в събота, са разпитвани във връзка с необичайната кражба. Очаква се и на тях да им бъдат повдигнати обвинения.