рогата акула
рогата акула / ThinkStock/Getty Images
Малка рогата акула бе открадната от аквариум в град Сан Антонио, в щата Тексас през уикенда, а впоследствие бе върната в атракциона, съобщават местни и световни медии.

Отмъкнаха акула от аквариум
БГНЕС

В събота двама мъже и една жена взели акулата от открит басейн в аквариума. Те я увили в мокро одеяло и я сложили в детска количка, докато служителите помагали на други гости, става ясно от кадри от охранителни камери.

Отмъкнаха акула от аквариум
БГНЕС

Един от работещите в аквариума разбрал какво се случва и затова крадците били помолени на паркинга да бъде проверено возилото им, но те отказали.

Отмъкнаха акула от аквариум
БГНЕС
 

След подаден сигнал за кражбата полицията започнала разследване. Така морското създание било открито в дома на единия от мъжете, който е задържани и обвинен за кражбата. Той може да се сдобие и с други обвинения, тъй като за транспортирането на подобни животни се иска разрешение, обясняват властите.
 

Акулата е върната в аквариума в Сан Антонио, като състоянието ѝ се наблюдава. От атракциона описват акулата Хелън, която на възраст няма и година, като боец, тъй като е успяла да оцелее, въпреки че е преминала през рязка промяна в условията на живот.
 

Според полицията по-вероятно е акулата да е била взета от задържания 38-годишен мъж, за да бъде отглеждана, а не продадена. Той имал в дома си собствен аквариум, където отглеждал морски животни. Арестуваният споделил, че и преди имал домашен "любимец"  като Хелън, но той починал. Другите двама души - мъж и жена, които са придружавали задържания мъж в аквариума в събота, са разпитвани във връзка с необичайната кражба. Очаква се и на тях да им бъдат повдигнати обвинения.