Вдовицата на бившия офицер от Федералната служба за сигурност на Русия Александър Литвиненко, Марина, се надява след идването на власт на новоизбрания руски президент Дмитирй Медведев Москва да възобнови сътрудничеството с Лондон по делото за убийството на мъжа й.

Медведев има шанс да промени Русия, да изкорени режима на Путин и да покаже на света и по-специално на Великобритания, че Русия иска да бъде нормална страна. Това заявява в интервю за британски вестник Марина Литвиненко. Сега той може да насочи Русия по друг път. И ако направи това, ще заслужи уважението на другите страни, а аз ще получа справедливост за убийството на моя мъж, казва тя.

Александър Литвиненко почина през ноември 2006 г. вследствие отравяне с радиоактивен половий 210. Разследвайки обстоятелствата около смъртта на бившия офицер Скотланд Ярд предяви официални обвинения за убийството му срещу руския бизнесмен Андрей Луговой и поиска от Москва да го екстрадира във Великобритания. Русия отказа да го предаде, позовавайки се на конституцията.